Empuriabrava, Alt Empordà, Girona

Empuriabrava és una entitat de població del municipio de Castelló d’Empúries situada al bll mig de la Badia i golf de Roses envoltada pel Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, que, amb uns 25 km de canals navegables constitueix la marina residencial més important d’Europa, l’any 2012 contava amb una població censada de 7.805 habitants. Abans de l’edificació del nucli d’Empuriabrava, els terrenys formaven part dels pantans empordanesos, figura geogràfica sense cap tipus de protecció legal. Eren unes terres, molt aptes per al cultiu d’arròs,on existien 5 grans masies: Mas Llebrer, Mas Modaguer, Mas Moixó, Vell i Mas de la Torre Ribota, totes en mans de grans propietaris i en zona de pastura. La part costanera, anomenada Tribanes, estava dividida en petites propietats que havien sorgit de la desamortització, a finals de segle XIX.

El 1964, de mà del Marquès de Sant Mori juntament amb els empresaris Miquel Arpa i Batlle i el seu cunyat Fernando Vilallonga, varen sorgir els primers intents urbanitzadors. El projecte, que es va presentar el 1965 davant l’ajuntament, va ser molt criticat pels propietaris agrícoles. No obstant això, el 1967 comencen a construir-se els primers canals i habitatges, segons el model de la marina residencial d’alt nivell. Aquesta estava inspirada sobretot en altres projectes similars sorgits a Florida i França, i que al seu torn pretenien imitar l’ideal romàntic de la Venècia clàssica. Les vendes de les propietats d’Empuriabrava van ser un èxit, sobretot a Alemanya. Així doncs, el 1975 es va iniciar la segona fase que incloïa una extensió de 600 ha que finalment no es va completar per la crisi econòmica mundial i el creixement de la consciència conservacionista. La campanya de mobilització ecologista va incloure manifestacions i accions solidàries per preservar el territori, arran dels quals va sorgir la protecció definitiva dels aiguamolls per part de la Generalitat de Catalunya, creant el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el 1983. Passats uns anys, finalment, des de la dècada de 1980, els gestors privats de la marina varen passar a ser públics, via municipal, i es va consolidar el model residencial d’Empuriabrava, augmentant i millorant les infraestructures i duent a terme les iniciatives necessàries per a una població més estable i menys estacional.

La Marina d’Empuriabrava és una ciutat de vacances que compta amb una xarxa de 23km de canals navegables i aeroclub i està considerada la Marina residencial més gran del món. El seu més gran atractiu són els seus 5.000 amarradors dels quals 700 estan destinats a visitants amb embarcacions de fins a 26 metres d’eslora. La major part de les cases tenen accés privat als canals i els propietaris poden amarrar la seva embarcació al peu de les seves residencies.

la Marina d’Empuriabrava disposa d’un port de gran capacitat, equipat al més alt nivell i dotat de tot el que e pugui necessitar a la seva arribada ja sia amb embarcació, amb el seu automòbil o…amb el seu avió! Cases i embarcacions de lloguer, empreses nàutiques, bancs, serveis metges,de correus, aeròdrom, hipermercats, botigues, pubs, discoteques, restaurants, club social, gimnàs i tot el que pugui proporcionar-li una estada agradable durant les seves vacances a la Marina.

Qué veure?

-Windoor Realfly (Túnel del vent) Tel.: 972 45 40 40
-Los Barkitos – Passeig en vaixell pels canals –  Tel.: 972 45 25 79
-Skydive-(salt amb paracaigudes) – Tel. 872 22 22 24
-Karting Empuriabrava-Tel.: 972 19 98 91

On menjar?

– Bistro Montserrat (Tel: 972 45 29 80)
– Restaurant Capitan (Tel: 972 45 10 62)
– Tony’s Empuriabrava (Tel: 972 45 46 03)
– Can Felix (Tel: 972 45 24 56)
– Vent de Llevant (Tel: 972 45 47 71)
– Bodega de l’Avi Xano (Tel: 663 64 74 26)

La Proposta…

Si t’agraden les platges verges submergides en plena natura aquesta t’encantarà i serà una de les teves Imprescindibles a Empuriabrava. A la platja de Can Comes trobaràs 4 km de sorra entre dunes i llacunes on relaxar-te i aïllar-te del món. Forma part del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, de manera que no trobaràs serveis de cap tipus, només sorra i mar i cal respectar les normes del parc per accedir-hi. Recorda portar beguda i menjar si penses passar el dia.

Ajuntament

Alcalde: Salvi Güell
Habitants: 10.820 (2018)
Altitud: 17 msnm
Superfície: 42,3 km²
Codi Postal: 17486
Telèfon: 972 25 04 26
Web: https://www.castello.cat/

Galeria de fotos

Desplaça cap amunt