Lladó, Alt Empordà, Girona

Documentada des de l’any 977, quan el comte bisbe Miró II de Besalú, va donar unes terres de el terme Lucduno a el monestir de Sant Pere de Besalú. En el seu terme s’han trobat restes de l’època romana, de fragments ceràmics i restes de viles.

La població està situada a l’esquerra del riu Manol. El seu nucli antic està format per carrers estrets amb cases típiques de pedra. Té una gran plaça major, en un costat d’aquesta plaça es troba l’antiga canònica agustiniana de Santa Maria de Lladó, d’estil romànic del segle XII. Algunes de les dependències del monestir han passat a formar part de l’ajuntament i d’altres, de cases particulars.

L’església de Sant Feliu de Lladó es troba a la part més alta del poble. Actualment està sense culte i serveix de magatzem municipal. Del primitiu edifici no en quedà cap rastre quan es construï l’actual església, durant el S.XVIII. És un edifici d’una sola i ampla nau, amb capelles laterals, transepte i capçalera carrada en l’exterior i poligonal en l’interior. És orientat al nord.

Fira del formatge, tercer cap de setmana de setembre.

Qué veure?

-Canònica de Santa Maria de Lladó
-Clos monàstic de Santa Maria de Lladó
-Ermita dels Apòstols
-Mirador de l’ermita de Sant Jaume i Sant Felip

On menjar?

-Restaurant la Plaça – Tel.: 972 55 35 96
-Carles Antoner Restaurant – Tel.: 972 55 37 11
-Bar Queta- Tel.: 972 553 739
-Bar la piscina – Tel.: 606 343 161

La Proposta…

Al costat de l’església i de la Plaça Major es troba el clos monàstic de Santa Maria. La vida monàstica a Lladó s’inicia l’any 1089 amb la construcció d’aquesta Canònica Agustina. L’actual església era l’Església del Monestir. Actualment queden restes de la canònica, del claustre, de les dependències monacals i de la sala capitular. Majoritàriament restaurat, l’Ajuntament de Lladó ocupa part d’aquests edificis.

Ajuntament

Alcalde: Joaquim Tremoleda Trilla
Habitants: 818 hab. (2019)
Altitud: 197 msnm
Superfície: 13,5 km²
Codi Postal: 17745
Telèfon: 972 565 101

Desplaça cap amunt