Mollet de Peralada, Alt Empordà, Girona

Mollet de Peralada és documentat des de l’any 944 amb el nom de: Moleto. Fou possessió del monestir de Sant Quirze de Colera i del monestir de Santa Maria de Vilabertran. L’any 1954 es va fundar la Cooperativa vitivinícola. Mollet té com agregat el veïnat de les Costes de Peralada format per unes set masies escampades en terres de la vall de l’Orlina, als peus del vessant de ponent de Mala Veïna, el punt més elevat de la serra de les Costes.

A partir de l’any 1933 fou anomenat Mollet d’Empordà, nom oficial dels nomenclàtors de la Generalitat de Catalunya. El terme està situat sobre una petita elevació de terreny als peus de la Serra de l’Albera. Els seus cultius són de secà principalment la vinya, quins vins estan emparats sota la Denominació d’Origen Empordà.

El poble, petit i voltat de vinyes, es troba al voltant de l’església de Sant Cebrià, un temple originalment romànic, del segle XII, que, al llarg dels anys, ha patit amb nombroses transformacions posteriors i on destaca el campanar, per la seva altura que és visible des de molt punts de la plana. En unes recents restauracions del temple en què es va intervenir a l’interior, es varen retrobar els antics murs de pedra, romànics, que abans estaven amagats per capes d’arrebossat. El temple havia estat una antiga possessió del monestir de Santa María de Vilabertran, d’una sola nau amb absis i modificat amb capelles laterals.

Qué veure?

-Capella de Sant Joan de Degollaci, al veïnat de les Costes.

-Celler Lavinyeta* – tel,: 647 74 88 09

-Celler Roig Perals – Tel.: 972 63 43 20

On menjar?

La Proposta…

Envoltat de vinyes, Mollet conta amb unes terres especials i un microclima adequat, que ajuda a les vinyes a produir un vi d’excel·lent qualitat, i amb una merescuda fama dels seus vins. Amb aquest motiu us convidem a visitar ales seus cellers i tastar els seus vins.

Ajuntament

Alcalde: Josep Cristina i Llansó
Habitants: 190 (2018)
Altitud: 59 msnm
Superfície: 6 km²
Codi Postal: 17488
Telèfon: 972 563 314

Desplaça cap amunt