Sant Pere Pescador, Alt Empordà, Girona

Sant Pere Pescador és un municipi que es troba situat al centre de la badia de Roses, al sector de la costa baixa i d’aiguamolls, entre la desembocadura actual del riu Fluvià, i el grauet d’Empúries, on desemboca el braç antic del riu, o riu Vell. El territori correspon a la zona d’aiguamolls, de gran interès ecològic. Rega el terme, a més, el rec Sirvent i el rec Molí.

Els darrers anys el municipi s’ha revifat amb el turisme, essent un important nucli per al turisme de càmping que, en un gran nombre, trobem a Sant Pere Pescador, al llarg dels seus més de set quilòmetres de platja sorrenca i dunes verges que la conformen com un indret únic per la seva qualitat paisatgística dins un medi natural protegit. Les característiques naturals de la platja fan que sigui un referent mundial en la pràctica d’esports nàutics, com ho demostra la celebració del Campionat del Món de Windsurf i el Campionat del Món de Kiteboard Júnior.

Sant Pere Pescador disposa d’una àmplia oferta d’allotjaments: petits hotels amb encant, cases de turisme rural, apartaments de lloguer i set càmpings. El sector càmping ofereix més del 90% de les places d’allotjament i està considerat des de fa anys entre els millors d’Europa gràcies a les distincions rebudes en reconeixent a la seva qualitat dins el sector. També disposa la vila del certificat com a Destinació Familiar dins el segell Platja en Família atorgat per l’Agència Catalana de Turisme. El segell garanteix una àmplia oferta turística d’allotjament, restauració, entreteniment i serveis especialitzats adaptats a les necessitats principals de les famílies.

A Sant Pere Pescador es troba un dels centres d’esquí nàutic més reconeguts d’Espanya i Europa, que es troba a uns 2 quilòmetres riu amunt de la desembocadura del Fluvià. Al seu terme, hi han grans masies o casals, com el de Caramany, el cortal de la vila, el de la Devesa, o el cortal Gran, edifici fortificat i representatiu del segle XVIII.

Qué veure?

– Parc Natural dels Aiguamolls – Tel. 972 45 42 22
– Església parroquial de Sant Pere
– Gola del Fluvià
– Platja de Sant Pere
– Riu Fluvià

On menjar?

– Restaurant Bon Punt- Tel.: 972 520 044

La Proposta

Mercat setmanal: Els dimecres al matí, organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere Pescador, té lloc al camí de la Mota, al marge dret del Riu Fluvià i a l’aparcament del Molí. un interessant mercat setmanal on s’ofereixen gran varietat d’articles, entre d’altres roba, bijuteria, calçat i productes d’alimentació.

Ajuntament

Alcalde: Agustí Badosa
Habitants: 2.039 (2018)
Altitud: 5 msnm
Superfície: 18,4 km²
Codi Postal: 17488
Telèfon: 972 520 050
Web: www.santperepescador.cat

Desplaça cap amunt