Saus, Camallera i Llampaies, Alt Empordà, Girona

Saus, (oficialment, Saus, Camallera i Llampaies) de l’Alt Empordà. Fins a octubre de l’any 2006 el seu nom oficial era solament «Saus». En aquesta data es van afegir els noms dels antics municipis de Camallera i Llampayas (Llampaies) al nom oficial.

Actualment la capital del municipi és Camallera on es troba l’edifici de la casa consistorial. L’accés al poble està quasi a tocar i a l’esquerra de la carretera GE623/630, que va des de la sortida 5, a Orriols, de l’autopista A-7, entre Girona i Figueres, cap a Empúries i l’Escala; una important via de penetració turística que, en els darrers anys, ha estat millorada en tots els aspectes.

El terme està situat al límit amb les comarques del Baix Empordà i el Gironès, entre els rius Ter i Fluvià, regat per l’afluent d’aquest últim, la riera de Cotet. La seva economia es reparteix entre l’agricultura de secà, la ramaderia i indústries de materials de construcció, metall i confecció. En el seu terme hi ha diversos jaciments, de l’època romana,ja que es creu que per aquí hi passava la Via Augusta que unia Tarraco amb Roma, i en els voltants s’han trobat multitud de peces de ceràmica romana.Saus celebra la seva festa major a pimrs de setembre, Camallera a l’abril i a l’agost i Llampaies el juliol i l novembre (Consulteu web municipal)

Qué veure?

– Església de Sant Bartomeu de Camallera. Documentada el segle XIII
– Ermita de Sant Sebastià. Any 1565
– Església de Santa Eugènia de Saus
– Església de Sant Martí de Llampaies. Romànica
– Jaciments arqueològics a Llampaies
– Jaciments arqueològics a Saus. (Època romana)

On menjar?

Bar Restaurant Tramuntana (Saus) – Tel.: 972 17 96 29

La Proposta…

Visita a Santa Eugènia de Saus.- Església situada dins del nucli urbà de la població de Saus, a la part nord – est del terme, dalt d’un pujol elevat que domina tota la xarxa urbana. Té una portalada romànica, sobre la qual hi ha una creu de pedra de l’orde dels Templers.

Ajuntament

Alcalde: Esteve Gironès
Habitants: 837 (2019)
Altitud: 86 msnm
Superfície: 11,4 km²
Codi Postal: 17465
Telèfon: 972 794 030
Web: http://ca.ajuntamentdesaus.com/

Desplaça cap amunt