Roses, platges i cales

Roses ofereix una costa plena de contrastos, amb penya-segats i recollides cales d’aigües transparents, i unes platges de sorra fina, amb aigües d’un blau intens i poc profundes, ideals per a famílies i per a la pràctica d’esports nàutics.

Les cales es troben incloses en el Parc Natural del Cap de Creus. Això fa que els visitants puguin gaudir d’unes cales naturals on la vegetació autòctona és present fins a tocar mar, amb paisatges salvatges i aigües transparents. Ideal per a la pràctica del submarinisme.

Les platges, cales i passeig marítim de Roses gaudeixen d’un certificat de qualitat mediambiental amb reconeixement internacional: EMAS, i també ISO (certificat internacional ISO 14.001), que garanteix el fet de poder disposar d’unes platges amb molt bona qualitat, tant pel que fa a les aigües de bany, com a la sorra i als serveis que s’ofereixen. Les més destacades són: Cala Montjoi, Cala Jòncols, platja de Canyelles petites, Platja de l’Almadrava o Canyelles Grosses,Platja del Salatar, Platja nova: Platja els palangrers, Platja nova i…

Platja de Santa Margarida

Aquesta darrera s’estén des del Salatar fins a la bocana de la Marina residencial de Santa Margarida, i es una platja llarga i ampla, d’uns 550 metres aproximadament, amb una sorra fina daurada i aigües transparents i poc profundes.

És una platja amb una gran afluència, la majoria dels quals són estrangers, ja que molts d’ells tenen la seva segona residència en la mateixa urbanització, un important centre turístic, format principalment per una marina de més de 15 km de canals navegables i amb una gran i variada oferta gastronòmica, comercial, lúdica i amb una intensa activitat nocturna. Al costat de la platja hi ha el Passeig Marítim, i a la seva part sud trobem una plaça amb bancs i vegetació amb vistes als Aiguamolls de l’Empordà.

Roses compta, a més, amb altres platges i cales ideals per al bany com ara la Cala Calís, Cala Murtra, Calitjàs, la Rustella i les platges de La Punta o La Pelosa, la majoria d’elles gaudeixen del certificat ambiental europeu EMAS i de l’internacional ISO 14.001.

Roses
Desplaça cap amunt