Colera es troba en una petita vall, situada entre Llançà i Portbou, a la Costa Brava nord recolzada damunt els darrers contraforts orientals de l’Albera i el mar. De la vila, cal destacar el gran pont del ferrocarril que gairebé travessa la població. Els seus carrers s’estenen cap al mar i les platges, vorejats per la N-260. En el seu terme hi ha diferents sepulcres megalítics i comprèn, a més, el poble de Molinars. A uns 4 km del poble, sobre la carena, cal destacar l’església romànica de Sant Miquel (s. XII-XIII), que havia pertangut al monestir de Colera (Sant Quirc de Colera). Entre la platja de Garbet i Colera domina el puig dels Canons, anomenat així per haver-s’hi instal·lat, durant la guerra de la Independència, (1773) dues peces d’artilleria.

El municipi conta amb diferents platges molt boniques, com ara la de Garbet, la del Burró, la de les Assutzenes, la de les Portes, la dels Morts, la d’en Goixa i la cala Rovellada. Colera té diferents establiments turístics i restauradors, així com també un càmping, un hotel i diferents apartaments turístics per tal de poder satisfer la demanda turística. Els dos carrers principals de Colera són el carrer Francesc Ribera (en record de l’alcalde Francesc Ribera) i el carrer del Mar, que travessen tot el poble i desemboquen a les platges.

El centre neuràlgic del poble és la Plaça Pi i Margall, on hi ha el monumental plàtan plantat el 1898 i conegut com a arbre de la llibertat, l’ajuntament, una botiga, l’estanc i els bars La Plaça i La Cova, que solen estan oberts tot l’any. Durant l’estiu, la gent fa vida al passeig de mar.Festa major, per Sant Miquel, patró de la vila.

Colera, Platja de Garbet
Colera, Platja de Garbet
Desplaça cap amunt