El Port de la Selva, que havia estat el barri mariner de la Selva de Mar es troba en un extrem de la badia del mateix nom i és un dels pocs exemples que perduren, al llarg de la costa, de poble amb caràcter popular. Està format pel barri antic i el dels pescadors, que ha esdevingut un tradicional lloc d’estiueig. La vila es troba, a 33 km de Figueres, la capital de la comarca. El seu terme municipal és un dels més extensos de la zona, ocupant una extensió de 41,49 km².

Coneguts escriptors com Tomàs Garcés, Josep Vicenç Foix o Josep Maria de Segarra han incorporat en les seves obres la vida i la vila del Port de la Selva, una vila amb façanes blanques com la de l’església, que destaca sobre la silueta del poble mariner. Parlem d’una església dedicada a santa Maria de les Neus, de grans proporcions i on es conserva una imatge gòtica de Sant Pere (s.XV) procedent de Sant Pere de Rodes. El carrer del Mar i el nou passeig marítim voregen la badia.

Formen part del terme la Vall de Santa Creu, Santa Creu de Rodes, Sant Baldiri de Taballerà i l’impressionant conjunt romànic del monestir de Sant Pere de Rodes, que mereix per si sol una àmplia visita i detallada descripció. El Port de la Selva celebra la seva festa major per Sant Baldiri, el 20 de maig.

A banda d’una completa oferta hotelera i gastronòmica per a totes les butxaques, podem gaudir de les seves platges ja que aquest petit racó del Cap de Creus compta amb algunes de les millors platges de Catalunya. Com ara les la platja del Port de la Vall, la de la Tamariua, la del Port de la Selva y la del Pas.

El Port de la Selva ofereix un ampli ventall d’activitats per a realizar tot l’any, esquí acuàtic natació, rem, vela, windsurf, kayak..

El Port de la Selva, el plaer de la natura
El Port de la Selva, el plaer de la natura
Desplaça cap amunt