L’Armentera és una de les capitals de la poma a l’Empordà. Hi ha dos moments a l’any en què les pomeredes estan espectaculars. El primer és durant la primera quinzena d’abril, quan els arbres estan en flor i el paisatge sembla nevat. El segon període esdevé els primers dies de la tardor, època en què es fa la collita de la poma.

La Fira de la Poma de l’Armentera se celebra el segon diumenge d’octubre, acte festiu en què es poden adquirir les diverses varietats que es cultiven en el municipi. Ara bé, durant tot l’any, passejar entre els camps de pomeres i el fiu Fluvià és una activitat ben atractiva per l’interès del paisatge i perquè el terreny és totalment planer.

Els visitants de l’Armentera poden contemplar l’església de Sant Martí, que presideix el poble. Es tracta d’un temple modern -del segle XIX- d’aspecte auster, sense concessions a l’ornamentació exterior. Un parell d’elements arquitectònics d’interès són l’antic Molí armenterenc, amb el seu canal, i el Cortal Gran, que ara són bells restaurants.

Des de l’Armentera es pot fer un passeig circular fins al mar, a la platja del Cortal de la Vila, ja en el municipi de Sant Pere Pescador, i tornar pel port fluvial de Sant Pere fins a arribar de nou a l’Armentera. Són 12 quilòmetres de recorregut planer, idonis per fer a peu o en bicicleta amb la família.

En aquest itinerari tenim com a al·licient, l’arribada al mar. Serem al davant la badia de Roses, que forma part del club de badies més belles del món pel seu arc, ja que suggereix un somriure de benvinguda i perquè està emmarcada per tres parcs naturals: el de Cap de Creus, el dels Aiguamolls de l’Empordà i el del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter.

Desplaça cap amunt