Les platges de L’Escala

Amb més de set quilòmetres de litoral, l’Escala segur que pot oferir un racó que s’adapti als gustos de qualsevol banyista. Des d’extenses platges de sorra amb tota mena de serveis al seu voltant, fins a petites cales de còdols envoltades de pinedes i penya-segats.

N’hi ha que són punt de sortida de canals per fer natació a mar obert i d’altres amb una àmplia oferta esportiva o d’especial interès per a fer-hi submarinisme, o de característiques úniques. Tot un món de platges per descobrir. Les més destacades són:
Platja del moll Grec

Banyar-se al costat del moll hel·lenístic del port de les antigues ciutats grega i romana d’Empúries és un luxe que aquesta platja ens ofereix. Majestuós, amb més de dos mil anys d’història aquest moll ens recorda que aquesta va ser la porta d’entrada de les civilitzacions grega i romana a la península Ibèrica. A l’altre extrem es troba Sant Martí d’Empúries. Amb 43 m de longitud i sorra fina,la platja es troba en un entorn natural.

Platja del Portitxol

A peu del Passeig Marítim d’Empúries, just a tocar de l’accés al Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries, el que va ser la porta d’entrada de la cultura grega i romana a la Península Ibèrica, l’entorn d’aquesta platja és espectacular. A la dreta, val la pena fer una passejada per les escales de fusta que ens porten a un mirador fantàstic de la badia de Roses, la costa d’Empúries i el nucli urbà de l’Escala. De pujada, veureu amb l’arc del Portitxol, una curiosa formació de les roques molt apreciada.

La platja

També coneguda com la “platja de les Barques”, es troba al bell mig del nucli urbà de l’Escala. Fins al 1962, no era un espai pensat per als banyistes, sinó que s’hi amarraven les barques dels pescadors perquè fins llavors no s’havia construït el port. Encara s’hi poden veure alguns dels ”norais” on s’amarraven les barques i els vells pilons d’amarrar del segle XVIII que feien servir les grans embarcacions de cabotatge. Aquest és el rovell de l’ou del municipi, amb activitat tot l’any, no exclusivament a l’estiu. Voltada de zona de passeig i de bars i restaurants, és una platja de sorra gruixuda, molt apreciada pels banyistes locals. Recentment s’ha procedit a una total remodelació d‘aquest espai.

Riells

Una platja urbana de sorra fina i aigües poc profundes, ideal per als infants. Situada al bell mig de la zona turística per excel·lència de Riells, disposa d’una variada oferta de serveis, sobretot d’esports aquàtics. Amb 582 metres de longitud, el passeig que l’envolta està dedicat a l’obra del Petit Píncep. Trobarem tota mena de restaurants, bars, botigues i altres comerços. A l’estiu s’hi fan nombroses activitats i als capvespres s’hi instal·la un mercat d’artesania.

Cala Montgó

Cala de sorra fina resguardada de la tramuntana. Situada als límits entre l’Escala i Torroella de Montgrí. Hi ha nombrosos establiments turístics vora del passeig marítim i serveis a la platja, inclosos lavabos adaptats. Compta amb bandera blava i està a tocar del Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. Amb sorra fina i 430 metres de longitud disposa de zona d’aparcament a prop de la platja. Altres cales i platges són: el port d‘en Perris, El Codolar, Bol Roig, Salpatx o l’illa Mateua.

L’Escala
Desplaça cap amunt