Les platges de Llançà

La tranquil·litat que ofereix Llançà queda palesa en els 7 km d’extensió del seu litoral. Petites i acollidores cales on es pot gaudir del seu paisatge i de la qualitat de les seves aigües, en les quals podem trobar la perfecta combinació paisatgística entre mar i muntanya amb les màximes condicions de qualitat en el seu estat i preservació. Les més importants són:

La platja del Port

Situada al rovell de l’ou del Port de Llançà, entre les instal·lacions del port pesquer i del port esportiu a l’est, i, a l’oest, amb la desembocadura del riu Valleta. La platja, de sorra gruixuda, té una longitud de 425 metres i una amplada de 30 metres . Pel que fa al pendent mitjà tenim que és d’un 6%.

La platja disposa de servei de dutxes i lavabos i,durant l’estiu, disposa de passarel·les de fusta fins arran d’aigua per facilitar l’accés a les cadires de rodes. El fet de trobar-se situada en una de les zones més turístiques del municipi, en el seu passeig Marítim, -que voreja la platja-, hi trobarem tota mena de serveis, des de l’Oficina de Turisme, bars amb terrassa, hotels, restaurants fins a diversos establiments i serveis comercials. Aquesta platja, que disposa de bandera blava és també punt d’activitats com caiac, windsurf o biblioplatja a l’estiu

La platja de Grifeu

Aquesta platja, situada en el km 15,5 a peu de la carretera de Portbou, disposa d’una sorra molt fina i de tonalitat daurada. La claredat natural de les seves aigües està assegurada pel bon funcionament de la estació depuradora d’aigües residuals.

La platja de Grifeu té una longitud de 170 metres i una amplada de 30 metres aproximadament. El pendent mitjà és del 4%.

Grifeu és una platja d’ocupació alta i molt concorreguda per diferents factors, com el nombre de serveis a l’abast del visitant, (inclòs lavabos), per la seva sorra fina, l’accessibilitat, etc. característiques molt especials que la fan mereixedora de la Bandera Blava

Platja de La Farella

El nom d’aquesta platja prové del fet que en ella s’hi practicava la pesca a l’encesa, en què les barques d’encerclament utilitzen un llum per atreure el peix blau i capturar-lo. Del terme “farell” es va derivar el nom de les platges de la Farella i la Farella del Mig dues platges separades per un escull amb 260 m de longitud de platja. Disposa d‘alguns serveis i és recomanable caminar seguint el camí de ronda tot gaudint de les vistes que ens ofereix la costa.

Platja del Cau del Llop

La platja del Cau del Llop es troba a gairebé un quilòmetre del nucli urbà del Port de Llançà. Gràcies a aquesta distància i al fet de no tenir cap zona d’aparcament propera, sol ser visitada únicament pels habitants de les urbanitzacions que hi ha als voltants. L’ambient és molt familiar. Té una longitud de 140 metres i una amplada mitjana de 25, amb sorra de gra gruixut de color fosc barrejada amb pedres.

El pendent d’entrada al mar és una mica pronunciat i no disposa de cap servei, encara que durant la temporada estival hi ha un parell de guinguetes. Davant de la platja, a mà esquerra, hi ha les illes del Falcó, un grup de roques molt properes a la costa que són idònies per al busseig gràcies a la riquesa dels seus fons marins.

Just per darrere de la platja passa la carretera GI-612, que duu fins al Port de la Selva. També s’hi pot arribar a peu seguint el camí de ronda, que coincideix amb el GR-92. És una bonica excursió d’uns cinc quilòmetres que recorre una zona del litoral poc explotada i que permet descobrir desenes de tranquil·les cales, encara que la majoria no són de sorra. A mig camí hi ha la punta de s’Arenella, una llengua de terra que s’endinsa en el mar i a l’extrem de la qual hi ha un far.

Ruta de les cales, platges i les arts de pesca

Llançà ha estat sempre una població pesquera. Amb diferents alternatives econòmiques, en aquests verals de la Mar d’Amunt, al nord de Cap de Creus, hi deu haver hagut pescadors des dels temps més antics fins ara. És per aquest motiu que des de l’Àrea de Turisme de Llançà s’ha dissenyat una ruta específica de les platges i les arts de pesca que es duien a terme a cadascuna d’elles (el palangre, les soltes, el sardinal, el tonaire, l’almadrava, etc.). Mitjançant 7 plafons interpretatius situats a les principals platges/indrets del municipi (Cap de Ras, Grifeu, El Port, El Castellar, La Farella, Les Tonyines i Cau del Llop), el visitant descobrirà els diferents arts de pesca que es practicaven antigament.

L’ Agencia Catalana del Agua (ACA) realitza la gestió de la qualitat de les aigües de bany d’acord amb els criteris de la Directiva 2006/7/CE.

Llançà
Desplaça cap amunt