Les platges de d'Empuriabrava

Als 7 km d’extensió de la línia de mar d’Empuriabrava podem trobar tres platges ben diferenciades però totes amb la característica de sorra fina, amples i llargues, d’aigües poc profundes i que les fan ideals per a gaudir amb la família i per a la pràctica d’esports nàutics.

Platja d’Empuriabrava

Just davant de la marina residencial i els seus canals navegables es troba la platja d’Empuriabrava, una platja urbana amb tota mena de serveis i activitats lúdiques per a nens i adults, inclosos parcs infantils i pistes esportives, bars i restaurants. Aquesta platja ha aconseguit el reconeixement de la bandera blava i la Q de qualitat turística, a més de les certificacions europees EMAS i ISO 14001. Compta amb 1,3 km d’extensió entre la bocana d’accés als canals i la desembocadura de la Muga. Gairebé tots els carrers de la marina duen fins a aquesta platja que compta, a més,amb bon aparcament

Platja de la Rubina

La platja de la Rubina, dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, és coneguda popularment com a “platja salvatge”, ja que aquesta platja de sorra fina ha quedat preservada del “boom” urbanístic i no té edificis a tocar. Situada entre les bocanes d’entrada a les marines de Santa Margarida i Empuriabrava està envoltada de dunes, redunes i els sistemes lacunars propis d’una zona d’aiguamolls. Hi ha fàcil aparcament prop de la platja i cal respectar els camins senyalitzats per preservar les dunes en regeneració.

Platja de Can Comes

Finalment, la platja de Can Comes, una gran platja de quasi 4 kms de longitud entre la desembocadura de la Muga fins al càmping Nàutic Almata, prop de la desembocadura del Fluvià. HI ha una bona part d’aquest platja que només es pot utilitzar passejant ran d’aigua ja que es troba en una zona de llacunes que gaudeixen de màxima protecció ja que en elles hi nien diverses espècies com ara el corriol camanegre. (De fet durant l’època de nidificació la platja està tancada).

Hem de fer especial esment de què aquestes dues platges preserven les dunes i la riquesa de fauna i flora del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i que totes les platges d‘Empuriabrava són ideals per a les pràctiques de tots els esports de vela.

Empuriabrava
Desplaça cap amunt